8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İçin Yürüdüler!

Fındıklı Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde eşitlik ve özgürlük için yürüdü.

Fındıklı Kadın Meclisi’nin çağrısıyla 11.00’da Dörtyol’da başlayan yürüyüş Fındıklı meydanında son buldu. Yürüyüş esnasında sık sık ‘’Yaşasın 8 Mart, yaşasın mücadelemiz’’, ’’ Kadın, yaşam, özgürlük’’, ‘’Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.’’ sloganları atıldı.



Fındıklı Kadın Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Betül Mollaibrahimağaoğlu;  

‘’ Her gün emeğimizi, cinselliğimizi, bedenimizi sömürmenin yollarını; bize tüm dünyanın bakım emeğini yıkarak, doğurganlığımızı kontrol altına almaya çalışarak, bizi maddi ve manevi eşitsiz koşullara mahkum ederek, şiddete maruz bırakarak, çocukları taciz ederek, iktidarını kuramadığında şiddete başvuran bir düzen var. Bizi korkuyla, şiddetle, tatlı dille, aile masalıyla terbiye etmeye çalışan düzene birlikte direniyoruz, mücadele ediyoruz, isyan ediyoruz.’’ Dedi. Mollaibrahimağaoğlu; ‘’Her türlü baskıya rağmen eşitlik ve özgürlük için yaşayan, üreten, itaat etmeyen kadınlar var. Bu korkunç tabloyu değiştirebilecek direnç ve umut var. Bizler bu kararlılıkla mücadelemizi yükseltiyoruz. Yaşamımızdan, sokaklardan, onurumuzdan, bedenimizden, kahkahalarımızdan, işimizden mücadelemizden, direnişimizden, özgürlüğümüzden ve tercihlerimizden vazgeçmeyeceğiz.’’ İfadelerini kullandı.



Basın açıklamasının ardından Papatya sokakta Fındıklılı Kadın Ressamlar tarafından ‘’Kadın Gözüyle’’ konulu resim sergisi açıldı.