Buçan: Özel Sektör ve Çay Simsarlarının Ortaklarısınız

CHP Ardeşen İçe Başkanı Faruk Buçan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgenin can damarı ve endüstriyel bitkisi olan çayın, üreticilerini özel sektöre mahküm edilerek modern köleler haline dönüştürülmüştür dedi.

CHP Ardeşen İçe Başkanı Faruk Buçan‘ın sosyal medyadaki açıklaması şöyle:

“Türkiye’deki özelleştirme politikalarının sonucu olarak, tarımın ve üretimin her alanında olduğu gibi bölgemizin de kalkınmasının can damarı olan, endüstriyel ürünümüz çayın üretimini tıkama noktasına getirmiş ve üreticiyi,

özel sektöre, yani sermayeye yok pahasına ürün sağlayan modern köleler haline dönüştürmüştür.




Oysa CHP Genel Merkezi ve CHP Rize Teşkilatı olarak bizler, yıllardır çay üretimi ile ilgili bir yasa düzenlenmesini savunmuş, çay üretimi ve üreticisinin kaderinin, özel sektörün inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini defalarca dile getirerek, hem yerelde hem Meclis düzeyinde önergeler verdik.



Sonuç olarak geldiğimiz noktada, ineğimize yedirdiğimiz ottan daha ucuza üreticinin elinden alınan çay, market raflarına el uzatınca cep yakıyor.

Tarım can çekişiyor demeyi bile çok isterken, deyim yerindeyse tarımın katledildiği ülkemde Karadeniz’in yeşil altını çayı kurtarmak için muhalefete

STK Lara, Odalara ve üreticiye kulak vermiyorsanız sizlerde özel sektörün ve çay simsarlarının ortaklarısınız.”