Camiler İbadete Açılıyor

Rize Pazar Kaymakamlığınca Cuma namazı kılınacak Camiler belli oldu.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde salgının yayılmasının engellenmesi amacıyla salgın kontrol alınıncaya kadar tüm cami ve mescitlerimizde  vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

 

 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan Kabinede 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerimizde cemaatle kılınması karara bağlanmıştı.

 

 Kabinede toplantısında alınan kararlar şöyle:

 *Öncelik cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek, cuma namazları ise cami içerisinde kılınamayacaktır.

 

 *29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle ilçelerde Cuma namazları Kaymakamlıklarca belirlenen Camilerin açık alanlarında belirli kurallar çerçevesinde kılınacaktır.

 

*Camilerin abdesthane ve tuvaletleri kapalı olacağından vatandaşlarımızın abdestlerini ev veya iş yerlerinde alacaklardır.

 

*Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyacaklardır.

 

*Fiziksel temastan (el sıkışma, kucaklaşma vb.) kaçınacaklardır.

 

*Camilerde bulundukları süre içerisinde tıbbi/bez maske kullanacaklardır.

 

*Camiye gelirken kendi seccadelerini getireceklerdir.

 

*Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alanlar ile hastalık belirtileri taşıyan vatandaşlarımızın namazlarını evlerinde kılmaları gerekmektedir.

 

Rize Pazar’da Cuma Namazı kılınacak camiler