Çocukların Cinsel İstismarının Affı Olmaz!

Bugün Türkiye'nin dört bir yanından çocuk istismarının affı olmaz! Ses veriyoruz diye alanlara çıkan Kadın Dernekleri Trabzon'da da Demokratik Kadın Platformu bileşenleri adına basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasında; İktidarın, küçük yaştaki kız çocuklarıyla evlenen erkeklerin istismar suçundan affedilmesine yönelik bir tasarı hazırladığıyla ilgili haberlerin bir süredir basına yansıdığı, iktidar tarafından 15 yaş farkının bir kriter olarak benimsenmiş olduğu ve çocuk istismarını meşrulaştıracak bu affın bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra ocak ayında meclise getirileceği söylenmekte.



İktidarın,2016 yılından beri sistematik olarak çocuk yaşta zorla ve erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak, af da erken evlendirmelerin önünü açacak, çocuk istismarını meşrulaştıracak bu af da dahil bir takım yasa değişiklikleri ve uygulamaları gerçekleştirmeye çalışıyor. Bu çerçevede kadın örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen 2016 yılında torba kanun ile çocukların cinsel istismarına ilişkin cezayı düzenleyen TCK 103. maddesinin 1. ve 2.fıkralarına 12 yaş ayrımı getirilmiş, 12 yaş altındaki cinsel istismar suçlarına ağırlaştırılmış cezalar getirilmiş, 12 yaş altındaki cinsel istismar suçlarına ağırlaştırılmış ceza getirilmiş, 12 yaş sınırının neye göre belirlendiği ise kamuoyuyla paylaşılmamıştır.



Şu anda getirilmek istenen af, 15 yaş altı kız çocuklarına işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri de kapsayacaktır. Yani 12 yaş bir kız çocuğunun 27 yaşındaki bir erkek ile evlendirilmesi durumunda cezasızlık yoluna gidilmek istenmektedir. Bu cezasızlığın çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceği ve bu suçu teşvik edeceğini öngörüyoruz. Elbistan ağır ceza mahkemesi kendisinden 9 yaş küçük olan 12 yaşındaki kuzenini evlilik görüntüsü altında istismar eden ve olay gerçekleştiği zamanda kız çocuğunun yaşını bilmediğini savunan faili beraat ettirmiş ve Yargıtay da oy çokluğuyla onanmıştır. Ayrıca böyle bir af,2005 yılında kanundan çıkarılan tecavüzcü ile evlilik durumunda cezasızlık sağlayan maddenin geri getirilmeye çalışıldığını göstermektedir. İktidarın affı bir defaya mahsus yapacağız açıklaması bir kereden bir şey olmaz zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir diye duyurdular.