Fındıklı ve Efeler Belediyeleri Kardeş Şehir

Fındıklı ve Aydın'ın Efeler Belediyesi arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

     Fındıklı Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen protokol imza törenine, Efeler Belediye başkanı Mehmet Fatih Atay ile bazı belediye meclisi üyeleri ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve belediye meclisi üyeleri katıldı.



     Aynı zamanda 3 dönem CHP milletvekilliği yapan Efeler Belediye başkanı Mehmet Fatih Atay, burada yaptığı açıklamada, Efeler Belediyesi olarak Fındıklı'ya kreş yapacaklarını söyledi.

Fındıklı ile kardeş şehir olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Atay, "Benimde ilk belediye başkanlığımda ilk kardeş şehir Fındıklı oluyor. O nedenle Fındıklı'nın özel bir anlamı var. Efeler 300 bin nüfuslu bir ilçe.  Olanaklarımız sizden fazla. Benden Atatürk büstü istendi. Bu büstü yaptıracağım. Bunun yanında bir tende kreş yapacağız. Çünkü kreşe biz önem veriyoruz. “dedi.  



     Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise, Efeler Belediyesi ile kardeş şehir olunması kendilerini onurlandırdığını belirterek, "Kardeş kent değil, ben abi kent diyorum. Biz Atatürk parkı için Atatürk büstü arayışı içindeydik. Mehmet Fatih Atay başkanımla irtibata geçtik. Ne gerekiyorsa onu yapalım. Kardeş kent ilan edelim dedi. Heyeti ile hiçbir sorun yaşamadan bizi kardeş şehir kabul etti. Ayrıca talepte bulunmadan ilçemize kreş yapacaklar. İlçe halkı adına teşekkür ediyorum “diye konuştu.