Halkevleri kuruluşunun 87. yılını kutluyor

Kuruluşunun 87. yıl dönümünü Ankara'da Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek olan dört günlük etkinliklerle ve MEB Şura Salonu'nda 'Adalet, Sizsiniz' tiyatro oyunu gösterimiyle kutluyor.

AJANS PAZAR

1932’de kurulan Halkevleri, kuruluşunun 87. yıl dönümünü “Geleceğe Yürüyoruz” sloganıyla 16-20 Şubat tarihleri arasında Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenleyeceği dört gün sürecek etkinlikler ve MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek olan “Adalet, Sizsiniz” tiyatro gösterimiyle kutluyor.

Kuruluş etkinlikleri kapsamında, küratörlüğünü Füsun Kavalcı’nın yapmış olduğu “Bir Sofra Kuruluyor… Bir Dokuz Üç İki” adlı sergi de 16-19 Şubat arasında ÇSM’nin Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda meraklılarını bekliyor olacak. Sergide Halkevleri’nin 87 yıllık kültür-sanat mücadelesinden kesitler, yayımladığı kitaplar, dergiler ve plaklar yer alacak.

Çocuklar buluşuyor
Kuruluş etkinliklerinin ikinci günü olan 17 Şubat ise tamamen çocuklara ayrılmış durumda. Modern dans gösterisiyle 13.00’da başlayacak etkinlikler 13.30’da şu atölyelerle devam edecek:

Bir Şehir Haikyes: Ottavia’nın animasyonu (7-12 yaş), (kontenjan: 15)

Atölye Fasa-Fiso

Momo Çocuk Hikayeleri Atölyesi (8-11), (kontenjan: 20)

Radyo Şalala Atölyesi

Evrim Atölyesi

Sokak Oyunları Atölyesi

Çocuk ve Mimarlık Atölyesi

Haklarımı Yazıyorum, Gazetemi Tasarlıyorum

Türcülük ve Hayvan Hakları

Çocuklar için atölyeler sürerken diğer yandan da Türk Psikologlar Derneği Genel Sekreteri Ebru Ergin, Çocuk İçin Başka Bir Dünya Mümkün Girişimi’nden Ezgi Koman, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Hasan Erdoğan’ın katılımıyla “Çocuk Hakları Forumu” gerçekleşecek. Atölye ve forum bitiminin ardından Şubadap Çocuk şarkılarını çocuklar için söyleyecek ve Moyo Masal Atölyesi çocuklar için tiyatro oyunu sahneleyecek.
Üçüncü gün olan 18 Şubat’ta ise saat 19.00’da Halkevleri’in mücadelesine omuz vermiş olan 7’den 70’e emek vermiş tüm kuşaklar bir araya geliyor.

Yazarlar kitaplarını 87. yıl anısına imzalıyor

ÇSM’de düzenlenen etkinlerin son günü olan 19 Şubat’ta saat 15.00’da kadınlar, Ayizi Kadınları ve Erendiz Atasü’nün katıldığı “Kadınlar Neden Yazar?” başlıklı panelde bir araya gelecek.  17.00’da yazarlar kitaplarını Halkevleri’nin 87. yılı anısına imzalayacak. Kitaplarını imzalamak için ÇSM’de bulunacak olan yazarların isimleri  şöyle:


*Ahmet Telli

*Aksu Bora

*Banu Bülbül

*Elif Çongur

*Erhan Karadağ

*Erendiz Atasü

*Gökçer Tahincioğlu

*İlknur Üstün

*İsmail Saymaz

*Mehmet Özer

*Nagehan Tokdoğan

19.00’da ise Ahmet Telli ve Elif Çongur “Kültür Üretici Olmak” başlıklı söyleşide konuşmacı olarak yer alacak.
Rutkay Aziz ve Taner Barlas, Halkevleri için sahnede

Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri 20 Şubat’ta 19.30’da da Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda sahneleyeceği “Adalet, Sizsiniz” oyunuyla son bulacak. Halkevleri’nin başlatmış olduğu okuma seferberliği “Okumak Özgürleştirir” kampanyası kapsamında getirilen her kitap bir bilet yerine geçecek.

 

 

Halk Evleri