İlk Yılımızda Çalışan Meclisler Oluşturduk

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu görev süresinin ilk yılında belediye hizmetlerini yürütebilmek için halkın katılımıyla çeşitli meclisler oluşturduklarını söyledi.

Başkan Çervatoğlu, “Fındıklı Belediyesi bünyesinde halkın yönetime katılımının sağlanması amacıyla MECİ kültürünü hayata geçirerek ve şeffaflığın göstergesi olarak kabul edilen meclis yapılanması çalışmalarına seçim sonrası ivedilikle başlandı. Sözün yetkinin ve kararın Fındıklı halkında olacağı yönetim anlayışının hayat bulması amacıyla oluşturulan meclisler belediye çalışmalarının kaliteli ve hızlı gerçekleştirilmesini sağlayacağı gibi denetlenebilir olmanın temeli atılmıştır. Halka rağmen değil Fındıklı halkıyla birlikte aydınlık yarınlarımız için geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için adımız da soyadımız da Fındıklı diyen bir anlayışla MECİ ‘mizin temel taşları olan meclislerin oluşturulması hızlı bir şekilde tamamlandı” dedi.

Başkan Çervatoğlu, “Fındıklı Belediyesi tarafından oluşturulan alt meclislerin, Fındıklı sınırları içerisinde bulunan Demokratik Kitle Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri, Sendikalar ve Meslek Örgütleri temsilcilerinin, Belediye Meclis üyelerinin, İl Genel Meclis üyelerinin katılımıyla Fındıklı Belediyesi çalışmalarına katkı sunmak, destek vermek ve önerilerde bulunmak amacıyla oluşturulan Fındıklı meclisi ilk toplantısını 14.05.2019 tarihinde gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ilk toplantıda hazırlanan işleyiş kuralları konuşularak gündem hakkında değerlendirmeler yapıldı. Fındıklı Meclisi’nin çalışmalarını koordine etmek amacıyla aday olan Yaşar Özcihan, Hazar Özsoy, Burcu Şengül, Ekrem Bayraktar, Onur Erşahin, Tacettin Tibukoğlu, Mehmet Yıldız, Şakir Erduran, Mehmet Demir, Deniz Aytemiz, Fatma Hanedar, Güven Ergüven, Hasan Aydınoğlu ve Ercüment Şahin Çervatoğlu Fındıklı Meclisi Yürütme Kurulu seçildi. Fındıklı Belediyesi Kadın Meclisi ilk toplantısını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirerek kuruluşunu tamamlamış oldu. Seçim sonrasında Kadın Meclisi ikinci toplantısını 15.04.2019 tarihinde 300 katılımcı ile Mercan Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda Belediye başkanımızın sunumu ve konuşmasından ardından Meclis divanına Fatma Hanedar, Nesrin Sarı ve Hasret Uzunhasanoğlu seçildi. Fındıklı Kadın İnsiyatifi’nden Beyhan Yıldız; Kadınların üretimde olduğu gibi yönetimde de söz sahibi olma taleplerini dile getirdi. Toplantıda çeşitli sorunlar gündeme getirildi ve çözüm önerileri üzerine tartışıldı. Ele alınan bazı konular; sahipsiz hayvanların yiyecek bulmak amacıyla çöpleri etrafa saçması ile oluşan sağlıksız durumun ortadan kaldırılmasına yönelik önlemler, kadınların psikolojik sosyolojik olarak daha mutlu ve güvenilir zeminde yaşaması oldu” dedi.



Başkan Çervatoğlu, “Fındıklı Belediyesi Gençlik Meclisi ilk toplantısını 11.04.2019 tarihinde gerçekleştirerek resmen kurulmuş oldu. 120 katılımcı ile Tuncer Ergüven Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda Belediye başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra Divan üyeleri Gökmen Turna, Köna Hazar Özsoy ve Feride Çağla Bekaroğlu seçildi ve Meclis üyeleri seçildi. Toplantıda konuşulan konular şunlar oldu: Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaşması, etüt merkezlerinin oluşturulması, bölgemizde bulunan alt geçitlerin temizlenmesi ve gereken şekilde renklendirilmesi, yaya yollarının ve bisiklet yollarının düzenlenmesi, gençleri üretime teşvik edecek projeler oluşturulması ve uygulanması, kişisel gelişim kurslarının açılması, yılın on iki (12) ayı üretim yapacak seraların kurulması ve gençlerin kendi festivallerini organize edebilmeleri için gerekli zeminin oluşturulması, Ramazan ayında yeryüzü sofralarının kurulması.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu 17 Nisan 2019 tarihinde Ticari Araç Esnafıyla bir araya geldi. Sektöre dair; kamyoncuların, taksicilerin, minibüsçülerin problemlerini en iyi kendilerinin ifade edebileceğini vurgulayan Çervatoğlu meclisin kuruluş amacını böyle açıkladı. Fındıklı Engelsiz Yaşam Derneği’nin açılışı 25 Nisan Perşembe günü saat 12.00’da gerçekleşti. Açılışa Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri ile Fındıklı halkı da katıldı. Fındıklı Engelsiz Yaşam Derneği kurduğu meclis aracılığıyla faaliyetlerine devam ediyor. Fındıklı Belediyesi Çocuk Meclisi ilk toplantısını Fındıklı Halk Eğitim Merkezi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda Çocuk Meclisi Divan Kurulu Üyesi olarak üç çocuğumuz seçildi. Açılış konuşmasını yapan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu çocuklara meclis işleyişi hakkında bilgi verdi. Daha sonra isteklerini dile getirmek üzere çocuklara söz verildi. Öne çıkan talepler: ’’Çiçekli bir piknik alanı, okullara kendi bünyesinde halı saha yapılması, çocuklara canlılığını yitiren çarşının yeniden işlek ve enerjik olmasının sağlanması, çöp sorununa yönelik çözümler ve temiz içme suyuna erişimin sağlanması. Ayrıca toplantıda Meclis temsilcileri de seçildi. Esnaf Meclisi’ni Halk Meclisi’nde temsil etmek üzere gıda sektöründen Deniz Aytemiz, imalat sektöründen İrfan Akın, turizm sektöründen Ali Kalemci, ulaşım sektöründen Nuran Özsarı, büfecilik sektöründen Ahmet Memoğlu seçildi ”dedi.