İşte Pazar CHP'nin Yeni Başkanı!

CHP Rize Pazar İlçe Kongresinde 2 aday yarıştı. Kazanan Kazım Balta.

18.Ocak 2020 Cumartesi (Bugün) Pazar Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen CHP Pazar İlçe Başkanlığı 37. olağan kongresinde mavi liste ile Kazım Balta ve beyaz liste ile Yaşar Karahan olmak üzere 2 aday yarıştı.



Divan başkanlığını CHP Kırıkkale Millet Vekili  Ahmet Önal’ın  yaptığı kongre demokratik bir ortamda, olgunlukla gerçekleştirilirken, yapılan oylama sonucunda Kazım Balta ve yönetim kurulu listesi seçimi kazandı.



110 delegeden 99 delegenin katıldığı seçimde geçerli oyların 64’ünü alan Kazam Balta Pazar CHP’nin yeni ilçe başkanı seçildi. Seçime katılan diğer aday Yaşar Karahan 35 oy aldı.  Rize ve ilçelerinden yoğun ilgi gösterilen kongrede Pazar CHP üye ve delegelerinde heyecan doruğa ulaştı.



Pazar CHP İlçe Başkanlığına seçilen Kazım Balta’nın yönetim kurulu ve il delege listesi şu isimlerden oluşuyor:



BAŞKAN: KAZIM BALTA



YÖNETİM KURULU ASIL LİSTE

1-Nurettin Altaylar 2-Güzin Bayraktar 3-Ekrem Büyük  4-Mustafa Çatan 5-Yılmaz Delihasan 6-Osman Nuri Hasçelik 7-Mehmet Karaca  8-Dilek Keskin 9-Yaşar Taşkın 10-Sinem Telatar 11-Nazire Teletar 12-Metin Uygur

 

YEDEK LİSTE

1-Adil Kant 2-Resul Genç 3-Celil Yazıcı  4-Zeynep Biber 5-Dilek Bakoğlu  6-Mehmet Yıldız 7-Kemal Avcı  8-İzzet Hatırnaz 9-Osman Nuri Nebioğlu 10-İsmail Şişman 11-Şerif Günday 12-Ali Şimşek

 

İL DELEGELERİ

1-Ali Osman Aykut 2-Alirıza Hatırnaz 3-Arif Bayraktar 4-Çetin Sarı 5-Dursun Şişman  6-Enver Ergenç 7-Erdoğan Bozacı  8-Hasan Banko 9-Hasan Telatar10-Murat AVCI 11-Mustafa Memoğlu 12-Namık Kemal Basa 13-Nurten Turan  14-Ömer Hocaoğlu 15-Reşat Kumbasar  16-Sabri Yılmaz 17-Selçuk Vatandaşlar 18-Yaşar Dursun Yüce

 
Ajans Pazarın Kongre Notları: 

Rize Pazar’da yapılan Cumhuriyet Halk partisi İlçe Kongresi Sonuçlandı.

- Salon kongre öncesi Türk Bayrağı ve CHP Bayrakları ile donatıldı. Platformun arkasında Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleri yer aldı.

-Kongre Pazar CHP İlçe Başkanı Adnan Solak’ın açılış konuşmasından sonra yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

- Pazar ilçe kongresine davetli olan Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti ve Sol Parti Pazar İlçe Başkanları, ayrıca sivil toplum örgüt temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

- Rize CHP İl ve ilçe başkanları, CHP Fındıklı Belediye Başkanı, Kadın Kolları Başkanları ve Geçen dönem Rize Milletvekili adayları Remzi Kazmaz ile Aysel Taşkın’da salonda kongreye katılanlar arasındaydı.

- Sol Parti Rize İl ve İlçe başkanları davetliler arasında olduğu halde anons yapılırken unutulmaları kısa süreli tepkiye neden oldu.

- Kongre çalışmalarını yürütmek üzere CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet ÖNAL Divan Başkanlığına oy birliği ile seçildi.

- CHP İl Başkanı Saltuk Deniz kongreye katılan davetlileri selamladı ve kongre çalışmalarına başarılar diledi.

- Faaliyet raporunun genel kurula sunumu ve kişisel konuşmalardan sonra delegeler tarafından Divan Başkanlığına verilen önergelerle Kazım Balta ve Yaşar Karahan’ın adaylıkları kabul edildi. Başkan adaylarının konuşmaları salondakilerce dikkatle izlendi.

-CHP Pazar İlçe Başkanı Adnan Solak eski ilçe başkanlarına birer plaket verdi.

- Yapılan seçim sonucunda Pazar CHP’nin yeni başkanı Kazım Balta oldu.