Kurslar devam edecek

2019 -2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle Rize - Pazar Halk Eğitim Merkezinde yapılan, yapılacak olan, açılan veya açılacak olan kurslar hakkında Halk Eğitim Merkez Müdürü Celil Çakıroğlu bir açıklama yaptı.

Normal kurslar devam edecek

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celil Çakıroğlu " İlk olarak Açık Öğretim Ortaokulu ve Lisesi öğrenci kayıtlarının başladığını, Eylül sonuna kadar Normal öğrencilerin kayıtlarının yapılacağını, Ekim ayının ilk haftasının sonuna kadar devir öğrencilerin kayıtlarının yapılacağını, Okuma -Yazama Seferberliği çerçevesinde 1. ve 2. Kademe Okuma -Yazma kursunun   Ekim - Aralık  ayları arasında  Merkezde, İlkokullarda, Ortaokullarda, Liselerde, Köylerde  açılacağını, Normal kurslar  devam  edeceğini, seferberlik haftası kursları devam etmeyeceğini" söyledi.

 

Usta öğreticiler alınacak - mezun öğrencilere kurs açılacak

Pazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Çakıroğlu, El Sanatları Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Kişisel Gelişim, Sanat ve Tasarım, Müzik ve Gösteri, Spor alanlarında  13 Eylül 2019 tarihine  kadar Usta Öğreticiler alınacağını, şartları uygun olan Usta Öğreticiler ile  birlikte tüm  kursları açacaklarını, Spor Kurslarından, Basketbol, Voleybol, Uzakdoğu sporları, Hanımlar için Aerobik, plates kurslarının olacağını, Gitar, Keman, başarabilirlerse Piyano kursları açmayı planladıklarını, Yağlı Boya, Resim, sanat ve tasarım alanında açacakları  kurslar  olduğunu, yine  kışın çok lazım  olan  kaloriferciler için, apartman kapıcılarımızı yetiştirerek onlara kaloriferci  belgesi  vermek için gerekli kurslar  açılacağını, Geleneksel  El  sanatlarımızdaki Rize  Bezi, Yöresel Kilim dokuma, Sepet örücülüğü kurslarını açacaklarını, Ev tekstili ve giyim alanında, Mutfak Takımları, Banyo Takımları, Tuvalet Takımları, Yatak Odası Hazırlama. Çeyiz, Mefruşat  gibi kursları açacaklarını, Kadın, Erkek, Çocuk, İç giyim, Dış giyim gibi kurslar açılacağını, yeteri kadar talep bulabilirlerse Mezun Öğrencilere Destekleme-Yetiştirme kursları açacaklarını (19 - 23 Eylülde başvurular alınacak - Dersler 30 Eylülde başlayacak). Bunların  yanında  Tur animatörü kursları açmayı  planladıklarını, Kano kursunu açmayı planladıklarını, yine 3. ve 4. sınıf öğrencisi olup spor tarama testinden geçen öğrencilerin sportif gelişimini artıran,1.-2.-3. kademe, orta, yüksek, daha yüksek kurslarını açacaklarını ifade etti.

 

Halk eğitim merkezine davet

Ayrıca, Müdür Celil Çakıroğlu, Kadınlar Hentbolu ile  ilgili olarak Antrenörümüz Fatma Badoğlu Ağustos ayından beri çalışıyor 10.ayda bu çalışmalar  bitecek.  Bu yıl  4000 kursiyere ulaşmayı planlıyoruz, geçen yıla  oranla çeşitli kurslarımızda olacak, kurban kesimi elamanı kursuda bu yıl açtık, buhar kazanı yakma elemanı yetiştirdik, sertifikalarını verdik, yükleme kaldırma makinaları ile ilgili sertifikalar  verdik, Market ve Gıda sektöründe çalışanlara hijyen eğitim belgeleri  verdik, talep olursa bu kursları da tekrar açarız, Turizm  ile  ilgili tur animatörü kursu  açtık, ayrıca yöresel gıda ürünleri  hazırlama kursları açtık, biz ve öğreticilerimiz Halk için varız, tüm bu hizmetler dışında gerekli kursiyer sayısına ulaşıldığında  ve usta öğreticisi de bulunduğunda talep edilen hizmetleri vermeye hazırız diyerek, ihtiyacı olan ve meslek öğrenmek isteyenleri Pazar Halk Eğitim Merkezine davet etti.

Kaynak: Pazar Genç FM