Pazar Ziraat Odası İl Dışından Gelecek Üreticilere Seslendi.

Rize-Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Vali Kemal Çeber başkanlığında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde 15.04.2020 Çarşamba (bugün) alınan kararlarda İlçe Ziraat Odalarının uygulayacak oldukları kararları açıkladı.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce açıklamasında; Değerli çiftçilerimiz, COVİD-19 virüs salgını ülkemiz ve Dünyayı tehdit olarak devam etmektedir. Devletimizin, Valiliğimizin ilimizle ilgili almış olduğu kararlar doğrultusunda ekmeğimiz olan çayımızı toplamamız için hazırlıklar yapılmakta ve hiç kimsenin zarar görmemesi için Valiliğimiz ve Devlet idaresi hassas davranarak bazı tedbirleri ön görmektedir.” Dedi.



Nurettin İnce; açıklamasına “Her şey bizler için bizlerin sağlığı için, çeşitli kararlar alınmıştır. Ziraat odaları olarak bu sıkıntılı süreci hep birlikte az sorunla geçirmemiz için mücadele etmekteyiz. Bazı konularda sizleri aydınlatmak istiyorum.” Şeklinde devam etti.



Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Sayın Vali Kemal ÇEBER başkanlığında 15.04.2020 tarihinde toplanarak; Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke çapındaki genel prensip olan “sosyal hareketin azaltılması prensibi” çerçevesinde çay tarımı ile ilgili alınan kararlar için öncelikli olarak herkesin bulunduğu yerde kalması, aynı işin gelmeden bir vesile ile başkasına gördürülmesi ve bu hassas süreçte zorunlu olmadıkça mümkün mertebe Rize’ye gelinmemesi esastır. Ancak herhangi bir yerden mevzuata uygun şekilde seyahat belgesi alarak ilimize gelecek olanlar için aşağıdaki kararları almıştır” dedi.



Başkan Nurettin İnce, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Sayın Vali Kemal ÇEBER başkanlığında 15.04.2020 tarihinde toplanarak aldıkları bu kararlar doğrultusunda Pazar Ziraat Odası Başkanlığı olarak aşağıdaki konuları sizlerin dikkatine sunuyorum.



A-Ziraat odası çiftçilik belgesini temini için;

1-Çay cüzdanın olması ve ziraat odasına kayıtlı olunması gerekmektedir.

  

2-Çiftçilik belgesini temin etmek için ekte örneği olan dilekçeyi doldurup Pazar ziraat odamızın Wahtsapp telefon numarasına 05301559553 numaraya göndermesi ve bu dilekçe de istediği telefon numarasına, mail adresine, yetkilendirdiği kişiye 24 saat içinde belgeyi vermekteyiz. Talep olmadan hiç kimsenin bilgisini kimseye verme yetkimiz bulunmamaktadır.

 

B)Çiftçilik Belgesi ile diğer illerden gelen çiftçilerimiz;

     1-Geldikleri ilçedeki köylerinde, Rize valiliğimizin almış olduğu karar ve bakanlık kararlarına göre 14 gün karantina süresi uygulanacaktır.

    

2-İl dışından gelen çiftçilerimizin konaklama evleri yoksa kimin evine geliyorsa o ev halkıyla birlikte karantina uygulaması yapılacaktır.

    

3-Karantina kurallarına uymayanlara kanun gereği ceza uygulaması yapılacak tır.

    

4-Karantina süresince ihtiyaçları muhtarlık ve kaymakamlıktaki yardım ekiplerince karşılanacak tır.

 

C)Yarıcı çalıştıranların yarıcılarının ve işçi çalıştıracak oldukların işçilerin getirilmesi

    

1-Çevre illerde yarıcısı olanlar ve işçisi olanlar işçilerini getirebilmeleri için Pazar ziraat odası başkanlığımıza müracaat ederek gerekli belgeleri tamamladıktan ve karantina güvencesi verdikten sonra yarıcı veya işçilerini getirebileceklerdir.

   

2-Getirilen yarıcı ve işçilerin karantina altına alma sorumluluğu ve bakımı yarıcı veya işçiyi getirten çay çiftçisine aittir. Bunların karantina ihlalinden müstahsil sorumlu olup köy muhtarı takibinden sorumlu dur.

   

3-Köy muhtarları getirilecek yarıcı ve işçiler için getirmek isteyen çiftçilerimizin fiziki alt yapısının uygun olup olmadığına rapor verecek ve işlemler ondan sonra başlatılacaktır.

   

4-Fiziki alt yapısı uygun olmayanlara işlem yapılmayacaktır.

 

D)Yerli işçinin istihdamı ile ilgili bilgiler;

1-Yerli işçi olarak çay toplamak isteyen vatandaşlarımızın erkek veya bayan olmak üzere istihdamı ile ilgili çalışma yapılmaktadır. Çalışmak isteyenlerin ziraat odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.

      

Değerli çiftçilerimiz gün bir birimize sahip çıkma birlik beraberlik günüdür. Alınan tüm kararlar bizlerin ve çocuklarımızın geleceği içindir. Hepimiz bir birimize yardımcı olursak bu sorunlar çok kolay atlatılır. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

*********************************************************************************************

 

 

ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA

PAZAR

 

Rize ilimizin Pazar  ilçesinde …………………köyünde ……………………..TC kimlik numaralı çay müstahsiliyim.

Odanızca verilmekte olan  çiftçilik belgemin  tüm sorumluluk şahsıma ait  olmak üzere  aşağıda belirlemiş  olduğum  telefonuma/mail adresime gönderilmesini veya  kişiye verilmesini  talep etmekteyim…/…./2020

 

                                                                                                                                     Ziraat odası üyesinin

                                                                                                                                    Adı Soyadı  imzası

 

Nüfus Cüzdan Kimlik

 

 

 ÇİFTÇİ BELGESİ GÖNDERİLMESİ İSTENEN YER

 

1-WHATSAPP  TELEFON HATTI:…………………………

 

2-MAİL  ADRESİ……………….:………………………….

 

3-BELGE ALMAK İÇİN YETKİLENDİRDİĞİM KİŞİ

 

  -------------------------------------------------------------

 

 

 NOT: Dilekçe yazıldıktan sonra Nüfus Kimlik belgesini  üzerine koyarak resmini çekerek

          Pazar ziraat odamıza ait  WHATSAPP telefon numarasına  05301559553 atılması, en geç

          24 saatte işlem yapılarak dönülecektir.