Rize'de Silah Ticaretine Yönelik Operasyon

Rize Ardeşen Kavaklıdere Mahallesinde ruhsatsız silah imalatı yapılan atölyeye düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığınca silah imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbarı çalışmalar ve alınan duyum üzerine, İstihbarat Şube, Asayiş Şube ve KOM şube ile koordine kurularak, N. Ö. ve M. Ö. isimli şahısların evlerinde arama icra edilmek üzere 25.12.2019 günü Pazar Cumhuriyet Başsavcılığından Gecikmesinde Sakınca Bulunan Hal Kapsamından Arama kararı talep edilmiştir.



Alınan arama kararının ardından ekiplerce, belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiştir. İcra edilen aramada; 1 adet silah atölyesi, 3 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet tabanca üst kapağı, 20 adet tabanca namlusu, 2 adet tabanca gövdesi, 5 adet şarjör, 2 adet plastik kabza, 17 adet farklı ebatlarda yay, 1 adet emniyet mandalı, 4 adet icra mili, 4 adet 9 mm fişek, 58 adet tetik tertibatı ile silah yapımında kullanılan mengene, torna ve alet edevat ele geçirilmiştir.

 

Arama sırasında evde bulunan Ö. A. isimli şahıs 3 adet tabancanın kendisine ait olduğunu beyan etmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatı ile malzemelere el konularak, şüpheliler N. Ö. , M. Ö. ve Ö. A. gözaltına alınmıştır.

Haber Kaynağı: Rize Valiliği