Selçuk Balcı; Doğamıza Sahip Çıkıyoruz Diye...

Konuya ilişkin BirGün'e konuşan Selçuk Balcı, dünyanın birçok yerinde konserler verdiğini ancak kendi topraklarında, Karadeniz'de 'Derelerimiz yok olmasın, suyumuza sahip çıkalım' dediği için engellemeyle karşılaştığını ifade etti.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 24-26 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Çamlıhemşin Ayder Kar Festivali’nde sahne alacak müzisyen Selçuk Balcı festival programından çıkarıldı. Festivali organize eden Ayder Kalkınma Derneği’nden Erdal Sarı, Vali Kemal Çeber’in programı uygun bulmaması sonrasında Selçuk Balcı’yı programdan çıkardıklarını söyledi. Selçuk Balcı ise programdan çıkarıldığını festival organizasyonu tarafından kendisine bildirildiğini aktardı. Vali Çeber ise programa müdahil olduklarını yalanlarken, “Başından beri hiçbir aşamasına dahil olmadığımız bir festivale destek olmadık. Haberimiz olmadan Valilik logosunu kullanmışlar. Biz de buna itiraz ettik. Selçuk Balcı’nın kim olduğunu dahi bilmiyorum” dedi.



Selçuk Balcı: Suyumuza sahip çıktım diye oluyor

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Selçuk Balcı, dünyanın birçok yerinde konserler verdiğini ancak kendi topraklarında, Karadeniz’de “Derelerimiz yok olmasın, suyumuza sahip çıkalım” dediği için engellemeyle karşılaştığını ifade etti.



Vali Çeber yalanladı

Rize Valisi Kemal Çeber, BirGün’e yaptığı açıklamada iddiaları reddetti. Ayder Kar Festivali’nin Rize için önemli bir olay olduğunu söyleyen Vali Çeber, “Daha önceki yıllarda festival Çamlıhemşin Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından organize ediliyordu. Valilik de destek veriyordu. Söz konusu festival bu yıl ise bir dernek tarafından organize ediliyor. Valiliğin de resmi bir desteği zaten yok. İddiaların yer aldığı haberde Selçuk Balcı yüzünden bir itirazın olduğuna yönelik bir iddia var. Oysaki Valilik festivalin bu yılki organizasyonunu hiçbir noktasında yer almadı. Kaldı ki, Selçuk Balcı’yı tanımıyorum bile. Ama buna rağmen afişte logomuzu kullanmışlar, biz de buna itiraz ettik. Valiliğin festivali iptal ettiği haberi doğru değil; çünkü başından beri bu yıl destek vermedik” cümlelerini kullandı.

Ayrıca Vali Çeber, Rize yerel haber sitelerinde kendisine ait olarak verilen demeçlerin de gerçeğini yansıtmadığını, konuya ilişkin ilk kez bir açıklama yaptığını söyledi.

Kaynak:Birgün