Trabzon Bilim Kültür Sanat Evi açılışına yoğun ilgi!

Trabzon'da; Bilim Sanat Kültür Evinin açılışı yoğun ilgi ile gerçekleşti.

Ahmet Üst - Trabzon

Eşsiz manzara görseli katılımcıları büyüledi. Açılışa yazar Ahmet Ümit’i konuk eden Trabzon Bilim Kültür Sanat Evi yönetim kurulu adına açılış konuşmasını başkan Cengiz Aydoğdu yaptı. Katılımcıların yoğun ilgisi, sanatın merkezi olacakları iddiasını doğruladığını ifade eden Aydoğdu;

Toplum yaşamının gerektirdiği etkileşimlere olanak vermek, her biri kendi başına özellik taşıyan bilimsel sanatsal ve kültürel faaliyetleri bütünsel bir hedefle bir araya getirmek, bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi için bir odak noktası oluşturmak amacıyla kurulduklarını söyledi.

Projeyi hayata geçirerek kültürümüzün tanıtılması için gösteriler, toplantılar, eğitim ve fikir faaliyetlerini geliştirici çalışmalar yapmak, halkla buluşturmak, gelecek nesillere aktarımını sağlamayı hedeflediklerini, Bu bağlamda; kent kimliğine damga vuracak alt işlevleri sayesinde tam zamanlı olarak her yaş grubuna hitap edecek atölyelerin kültürel ve sanatsal çalışmalar alanında uzman ve yetkin eğitimcilerin görev aldığı, özgün bağımsız bilim, sanat, kültür merkezinin şehrimizin hizmetine sunmaktan onur duyduklarını ifade etti.

Trabzon Bilim Kültür Sanat Evi atölyelerinde görev alan eğitimcilerin ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla kendilerini kanıtlamış bilim insanı ve sanatçının yer aldığı atölye çalışmaları yarın başlıyor.

Açılışa; Trabzon eski Belediye Başkanı 24. Dönem milletvekili M. Volkan Canalioğlu, ÖDP eski genel başkanı Alper Taş, K.T.Ü Makine Mühendislik Bölüm Başkanı Prof. Burhan Çuhadaroğlu, fotoğraf sanatçısı Doç. Mustafa Sümerkan, Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cahit Erdem, sendika başkanları ve üyeleri, demokratik kitle örgütleri şube başkanları ve çok sayıda Trabzon Halkı katılımı dikkat çekti.

 






Trabzon bilim kültür sanat