"Yaşlılara Saygı" Resim Sergisi!

Femin Art genel başkanı Şükran Üst 18 - 24 Mart Yaşlılar Haftası ve Koronavirüs nedeni ile sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü yurttaşlara destek için 'ülkemi seviyorum, evde kalıyorum, lütfen evde kalın' mesajı vermek için sanal ortamda sergi düzenledi.

Femin Art Genel Başkanı Şükran Üst’ün mesajı şöyle:

“Öncelikle on sekiz yirmi dört Mart yaşlılar Haftasında tüm yaşlılarımızın gününü kutlar, saygılarımı sunarım.



Sanat en kısa tanımıyla duygu ve düşüncelerin farklı enstrümanlarla görünür kılınmasıdır.



Sanatçı; Toplumun bir parçası, toplumun derdini dert edinen, sevincini, acısını paylaşan, önde olan, halkın göremediklerini gören ve görünür kılan, yol gösteren, , düşünen, düşündüren, çözüm sunan, yenilikçi, kendini tekrar etmeyen, yaratıcı kişilerdir.



Toplumun bir bireyi, bir eğitimcisi ve sanatçısı olarak, sorunlarını gören, değerlendiren, nasıl katkı sunabilir diye düşünen, duygu yoğunluğumu sanatıma aktararak, sanatını toplum için kullanan biri olarak birçok sorunlara sanatçı duyarlılığımla yaklaştım.



En son ülkemizin ve dünyamızın kanayan yarası kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla 4 Mart 2019 dan 4 Mart 2020 yılları arasında öldürülen kadınlar anısına, hayalimden hepsi bir birinden farklı, her bir kadın için 3.150 kadın portresi çizerek YÜZLEŞME adlı sergisini açmıştım. Farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum.



Bütün dünyayı bir anda saran korona 19 virüsü, hepimizi evlere kapattığı bu günlerde, YAŞLILARA SAYGI sergisini sanal ortamda paylaşmayı düşündüm.



Yaşlılar haftası için öğrencilerime resim çizdirmiştim. Eksiklerini tamamlayarak,  kendi çizimlerimi de ekleyerek yaşlılar haftası için eserleri oluşturdum.

      

Siyah beyaz, kara kalem olan resimlerin kiminin gömleğini, kiminin tülbent tini, başörtüsünü, kiminin şapkasını, kiminin gözlerini renklendirerek yaşama, umuda dikkat çekmek istedim.  

Sanat umudu büyütür besler. Umutta yaşamı var eder. Umutlarımızın tükenmediği, güzel günlere Trabzon’dan Türkiye’ye ve dünyaya sanat ve dostlukla kalın diyorum.”